Jest to pierwsza surówka, którą w życiu zrobiłam. Jest prosta, pyszna i pasuje chyba do każdego obiadu!
Składniki:
- 1/2 dużej kapusty pekińskiej/ 1 mała kapusta
- 1 marchewka
- 1 jabłko
- łyżka majonezu
- łyżeczka musztardy
- sól
* Możesz również dodać pokrojonego w kostkę ogórka zielonego lub natkę pietruszki czy szczypior.
Sposób przygotowania:
Kapustę pekińską umyj i poszatkuj. Następnie ją posól i wymieszaj - dzięki temu zmięknie.
*Najlepiej przekrój kapustę wzdłuż na pół, wtedy mycie i krojenie będzie łatwiejsze.
Marchewkę oraz jabłko obierz i zetrzyj do kapusty na tarce o grubych oczkach .
Dodaj majonez oraz musztardę i wszystko wymieszaj.
Komentarze
Prześlij komentarz