Składniki:
- ciasto na pierogi ( tutaj znajdziesz przepis)
- gotowane mięso (wołowe + drobiowe)
- gotowana marchewka
- cebula
- łyżka smalcu
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Mięso obierz i zmiel maszynką razem z marchewką.
* Ja wykorzystuje mięso oraz marchew z rosołu. Jest to zazwyczaj kawałek mięsa wołowego oraz mięsa ze skrzydełek lub udźca z kurczaka.
Cebulę poszatkuj i zeszklij na smalcu. Dodaj ją do zmielonego mięsa. Dopraw farsz solą i pieprzem.
* Nie żałuj przypraw do farszu, powinien być on wyrazisty. Spokojnie możesz go spróbować ;).
* Jeśli farsz jest zbyt suchy, a masz rosół ugotowany na wykorzystanym mięsie, możesz go dolać do farszu. Innym sposobem jest dolanie roztopionego smalcu.
* Farsz może być zbyt suchy jeśli większość mięsa to mięso wołowe. Osobiście nie zwracam uwagi na proporcje. Mielę to co mam ;).
Farsz zaklej w ciasto na pierogi. Gotowe pierogi wrzucaj na osolony wrzątek. Po wypłynięciu na wierzch wystarczy im tylko chwila. Świeże pierogi gotują się o wiele szybciej niż te mrożone!
Pierogi podawaj z podsmażonym na smalcu boczkiem i cebulką.
Lekkie to nie jest ale PYYYYYSZNE!! :)
Smacznego.
- ciasto na pierogi ( tutaj znajdziesz przepis)
- gotowane mięso (wołowe + drobiowe)
- gotowana marchewka
- cebula
- łyżka smalcu
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Mięso obierz i zmiel maszynką razem z marchewką.
* Ja wykorzystuje mięso oraz marchew z rosołu. Jest to zazwyczaj kawałek mięsa wołowego oraz mięsa ze skrzydełek lub udźca z kurczaka.
Cebulę poszatkuj i zeszklij na smalcu. Dodaj ją do zmielonego mięsa. Dopraw farsz solą i pieprzem.
* Nie żałuj przypraw do farszu, powinien być on wyrazisty. Spokojnie możesz go spróbować ;).
* Jeśli farsz jest zbyt suchy, a masz rosół ugotowany na wykorzystanym mięsie, możesz go dolać do farszu. Innym sposobem jest dolanie roztopionego smalcu.
* Farsz może być zbyt suchy jeśli większość mięsa to mięso wołowe. Osobiście nie zwracam uwagi na proporcje. Mielę to co mam ;).
Farsz zaklej w ciasto na pierogi. Gotowe pierogi wrzucaj na osolony wrzątek. Po wypłynięciu na wierzch wystarczy im tylko chwila. Świeże pierogi gotują się o wiele szybciej niż te mrożone!
Pierogi podawaj z podsmażonym na smalcu boczkiem i cebulką.
Lekkie to nie jest ale PYYYYYSZNE!! :)
Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz