Po pewnym czasie grillowanie zaczęło być nudne ze względu na powtarzalność przygotowywanych potraw. Ciągle tylko kiełbasa, hamburgery, kiełbasa i hamburgery... Trzeba było wymyślić coś nowego. Kaszanka również przewijała się w naszym grillowym menu, ale wśród znajomych pojawił się nowy przepis. Musieliśmy go wypróbować. Po paru przygotowaniach kaszanki z kiszoną kapustą dopracowaliśmy przepis i oto jest. Kaszanka z grilla z kiszoną kapustą.
- 5 sztuk kaszanki
- 400g kapusty kiszonej
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- słodka papryka, majeranek
- olej
- folia aluminiowa
Sposób przygotowania:
Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka po czym usmaż na oleju.
Kapustę kiszoną odsącz, poszatkuj i dodaj do zeszklonej cebuli.
Dopraw czosnkiem, słodką papryką oraz majerankiem.
Smaż ok. 10 minut mieszając, aż kapusta zmięknie.
Przygotuj z folii aluminiowej 5 kawałków.
Na każdym z nich ułóż przygotowaną kapustę, na kapustę obraną kaszankę i szczelnie zawiń.
Gotowe! Wystarczy grillować ok. 10minut z każdej strony.
* Dzięki temu, że podsmażysz wcześniej kapustę skracasz czas grillowania kaszanki.
* Jeśli nie masz czasu wcześniej przygotować kapusty, możesz po prostu wymieszać kapustę z cebulą oraz przyprawami i zawinąć razem z kaszanką w folię. Wtedy jednak kaszankę należy grillować ok. 30-40 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz