Błyskawiczna sałatka na każdą okazję. Ostatnio często robię ją na grilla. Wystarczą 3 składniki, żeby wyczarować szybką, kolorową, pyszną sałatkę o zaskakującym smaku!
Składniki:
- 2 opakowania zupek "chińskich"
- papryka czerwona i żółta
- 2 duże ogórki kiszone
- łyżka majonezu
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Makaron rozdrobnij i zalej taką ilością wody, aby nie przykrywała makaronu, ok. 200 ml.
Chodzi o to, aby makaron wchłonął całą wodę, dzięki czemu zmięknie.
* Do każdych zupek załączona jest saszetka z przyprawami. Można je również dodać do makaronu. Jeśli jednak przyprawa jest ostra, pamiętaj, żeby nie przesadzić z jej ilością.
Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w małą kostkę.
Ogórki kiszone pokrój w ćwiartki a następnie na plasterki. To już właściwie koniec. Wrzuć pokrojone warzywa do makaronu, dodaj majonez, sól i pieprz do smaku i gotowe!
* Sałatkę warto przygotować trochę wcześniej, lepiej smakuje jak się trochę "przegryzie".
Smacznego.
Składniki:
- 2 opakowania zupek "chińskich"
- papryka czerwona i żółta
- 2 duże ogórki kiszone
- łyżka majonezu
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Makaron rozdrobnij i zalej taką ilością wody, aby nie przykrywała makaronu, ok. 200 ml.
Chodzi o to, aby makaron wchłonął całą wodę, dzięki czemu zmięknie.
* Do każdych zupek załączona jest saszetka z przyprawami. Można je również dodać do makaronu. Jeśli jednak przyprawa jest ostra, pamiętaj, żeby nie przesadzić z jej ilością.
Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w małą kostkę.
Ogórki kiszone pokrój w ćwiartki a następnie na plasterki. To już właściwie koniec. Wrzuć pokrojone warzywa do makaronu, dodaj majonez, sól i pieprz do smaku i gotowe!
* Sałatkę warto przygotować trochę wcześniej, lepiej smakuje jak się trochę "przegryzie".
Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz