Idealny do wszystkiego! Wydaje mi się że nie trzeba nic więcej o nim pisać:)
Składniki:
- Jogurt naturalny lub grecki
- majonez
- czosnek
- sól i pieprz.
Sposób przygotowania:
Jogurt grecki wymieszaj z majonezem.
Składniki:
- Jogurt naturalny lub grecki
- majonez
- czosnek
- sól i pieprz.
Sposób przygotowania:
Jogurt grecki wymieszaj z majonezem.
Ja to robię raczej "na oko", ale można przyjąć na dużą łyżkę jogurtu- mała łyżeczka majonezu. Niektórzy w ogóle robią sos czosnkowy wyłącznie z jogurtu.
Do tego przeciśnij przez praskę czosnek, dopraw solą i pieprzem.
Czosnku dodaj tyle ile uważasz. Pamiętaj tylko, że lepiej dać mniej i potem dołożyć. Jeśli sos będzie zbyt ostry, dodaj jogurtu i majonezu- logiczne :) Jeśli sos przygotowujesz wcześniej weź pod uwagę, że się "przegryzie" i będzie bardziej czosnkowy.
Smacznego!
Do tego przeciśnij przez praskę czosnek, dopraw solą i pieprzem.
Czosnku dodaj tyle ile uważasz. Pamiętaj tylko, że lepiej dać mniej i potem dołożyć. Jeśli sos będzie zbyt ostry, dodaj jogurtu i majonezu- logiczne :) Jeśli sos przygotowujesz wcześniej weź pod uwagę, że się "przegryzie" i będzie bardziej czosnkowy.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz