Bardzo oryginalna sałatka. Idealnie wpasuje się w piątkowe menu, ponieważ jest z ryby.
Surimi to w skrócie rozdrobnione mięso z filetów rybnych uformowane w podłużne paluszki.
Same w sobie nie mają zbyt intensywnego smaku, ale z odpowiednimi dodatkami na pewno zaskoczą Twoich gości!
Składniki:
- opakowanie paluszków surimi
- 100g makaronu "orzo" ( w kształcie ryżu)
- ogórek zielony
- puszka kukurydzy
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu ( 100g w 1l wody). Ogórka sparz i pokrój w ćwiartkę a następnie na plasterki. Surimi pokrój w plasterki. Makaron odcedź, przelej porządnie zimną wodą i zostaw na sitku żeby pozbyć się wody. Wrzuć wszystko do miski, wymieszaj z majonezem i dopraw do smaku.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz