Za pierwszym razem trochę się bałam makreli ze względu na ości. Okazało się, że to wcale nie jest takie trudne! Trzeba bardzo uważać, bo zdarzają się małe "ostki" ale jest ich naprawdę niewiele. Nie za bardzo znam się na rybach, może wszystko zależy od tego jaką rybę wybierzecie.
Pasta jest idealna na kanapki lub jako przekąska na piątkową imprezę.
Składniki:
- wędzona makrela
- 4 duże ogórki konserwowe
- 3 jajka na twardo
- biała część pora
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz
Z makreli usuń ości i skórę.
*Najlepiej odrywać małe kawałki mięsa i delikatnie ale dokładnie rozcierać między palcami - wtedy możemy wyczuć te małe ości.
Ogórki, jajka i pora pokrój w małą kosteczkę. Wszystko razem wymieszaj z majonezem i przypraw do smaku.
SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz